Kā jāuztur estētiskā plombēšana

Ja gatavojaties veikt estētisko zobu plombēšanu vai esat nesen to veicis, šeit ir sniegti daži padomi, kas palīdzēs jūsu estētiski plombētajiem zobiem kalpot gadiem ilgi, saglabājot baltumu un mirdzumu:

Kā jāuzvedas zobu plombēšanas dienā?

Ieteicams izvairīties no krāsojošiem produktiem, piemēram, kafijas, kakao, tējas, sarkanvīna, enerģijas un gāzēto dzērienu, biešu, melleņu, sojas mērču un citu pārtikas produktu, kas var krāsot zobus. Tāpat nelietojiet uz lūpām vazelīnu ar krāsvielu vai lūpu krāsu. Neuztraucieties, ja pēc kosmētiskās zobu plombēšanas jums būs grūtāk izrunāt noteiktas skaņas. Adaptācijas periods var ilgt līdz 2 nedēļām.

Cik bieži man jāierodas uz pārbaudi?

Ieteicams ierasties divas nedēļas pēc plombēšanas, lai veiktu pārbaudi un pulēšanu.

Kāda ir estētiski plombētu zobu individuālā mutes dobuma higiēna?

Tie paši zobu tīrīšanas principi saglabājas arī pēc estētiskās zobu restaurācijas: tīriet zobus ar mīkstu zobu birsti vai elektrisko zobu birsti, tīriet zobus divas reizes dienā, kā arī neaizmirstiet rūpīgi iztīrīt starpzobus un mēli. Kā papildu līdzekli varat lietot profilaktiskās mutes skalojamās ūdens ar aktīvo skābekli un viena zobu birstīti.

Zobu pastas abrazivitāte nedrīkst pārsniegt 70 (RDA). Zobu pastas ar augstāku abrazivitāti ir nekam nederīgas un var saskrāpēt plombu virsmu, kā rezultātā tās zaudē spīdumu un sāk uzkrāties vairāk aplikuma. Izvairieties no balinošām zobu pastām, zobu pastām ar dzeramo sodu, garšaugiem vai hlorheksidīnu.

Cik bieži ieteicams pulēt zobu plombas?

Ieteicams vismaz reizi gadā apmeklēt zobārstu, lai veiktu zobu plombu pārbaudi un pulēšanu, lai atjaunotu to sākotnējo spīdumu un noņemtu pigmentēto aplikumu.

Cik bieži jāveic profesionāla mutes dobuma higiēnas procedūra

Profesionāla mutes dobuma higiēnas procedūra ir ieteicama reizi 6 mēnešos vai pēc mutes dobuma aprūpes speciālista ieteikuma. Izvēlieties procedūru, kurā soda vietā izmanto glicīnu vai eritritolu, jo šīs vielas ir drošas plombas materiālam, saglabā tā ilgmūžību un nesaskrāpē virsmu.

Ko darīt, ja sasmalcināt zobus?

Ja jūtat, ka smagi griežat zobus vai kožat, ieteicams miega laikā nēsāt speciālu bruksisma (aizsargājošu) kapa. Tas pasargās Jūsu estētiskās plombas no iespējamiem lūzumiem un ātra nolietojuma.

Diēta ar estētisko zobu restaurāciju

Jūsu uzturā nevajadzētu veikt nekādas izmaiņas, un, pats galvenais, izvairieties no ļoti cietu pārtikas produktu sakošļakstīšanas, lai izvairītos no plombas salaušanas.

Ja esat pamanījis, ka estētiskā zobu plomba, iespējams, ir nolūzus

Ja pamanāt zobu plombas lūzumu vai ja jūtat diskomfortu vai asumu, noteikti sazinieties ar savu ārstu.

Ja pēc estētiskā plombēšanas ir parādījies zobu jutīgums

Ja pamanāt, ka zobi pēc procedūras ir kļuvuši jutīgi, ieteicams lietot speciālas zobu pastas. Ja zobu jutīgums ir ļoti izteikts, izmantojiet īpašus remineralizējošus un desensibilizējošus gelus.

Mutes higiēnas pamatelementi estētiskajām restaurācijām:

Citi ieteicamie produkti: